24. listopadu 2010

Malé blogískové hrátky podruhé:)))

Zdravím všechny milé návštěvníky,
nejprve bych se s vámi ráda podělila o radost, lněnou radost:))))......přišly mi překrásné lněné látky z Koreje. Ano, čtete správně, až z daleké Koreje, bohužel česká lněná textilní výroba je v krachu a tak je člověk nucen hledat v cizině. Je to veliká škoda, takové krásné lny s potiskem by zvládli i naši výrobci.....no, co se dá dělat.

Pomalu přichází nejkrásnější období v roce.....Advent, proto jsem se rozhodla, že opět "vyhlásím" malé blogískové hrátky, tentokrát opravdu jen malé:))))), vzhledem k nedostatku času, ale snad potěší.
Pojďte a napište mi, prosím, v jakých barvičkách budou letošní vaše Vánoce...stačí dvě tři slovíčka.....opravdu mě zajímá, jestli ladíte do nějakých barev nebo sázíte spíš na všehochuť.
Zúčastnit se může kažký i ten, co nemá blog, stačí se podepsat přezdívkou.
V pondělí 29. 11. vylosuji 2 dámy, no i pánové mohou psát:)))), takže vylosuji 2 dušičky, jedna dostane modrý háčkovaný pytlíček a druhá červené háčkované srdíčko.


Velice se těším na vaše vánoční barvičky. Děkuji!!!
Pěkné předadventní dny. Šárka

48 komentářů:

  1. Milá Šárko, ty látky, to je bez kometáře, ale je mi z toho smutno, my textilní velmoc...bývalá!
    A tvé hry se strašně ráda zúčastním. Moje vánoční barvy jsou červená, zelená, zlatá, v tomto směru jsem velmi konzervativní a nepodléhám trendům :o)
    Moc tě zdravím, měj krásné dny a pohodový a poklidný advent.
    Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Šárko, i u nás budou Vánoce dost klasické-takže červeno bílé. Ale možná o to víc se na ně těším. Krásný den.Jana

    OdpovědětVymazat
  3. Ráda napíšu i bez vidiny výhry.
    Vánoce mám ráda klasické, jak píše Helča. Červená, zlatá, zelená... I když se musím přiznat, že po chvilkách strávených na netu mne lákají skandinávské čisté linie v bílé a šedé. Ale to by mne rodina hnala ;o)
    Látky jsou překrásné a s českými textilkami je to smutné. Myslím, že ještě dnes je v Liberci tram. zastávka "U Textilany". Myslím, že se brzy děti budou ptát, co to je.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojky Šárko,

    Tvé látky jsou kouzelné. Je smutné, že len si budeme muset objednávat z takové dálky. Tak trochu si za to můžeme sami, chodíme nakupovat na tržnice atd. Pak je celkem logické, že se textilky neuživí..

    Já už jsem na svém blogu psala, že letošní svátky budou laděné do chalupářko-staročeské výzdoby, převažovat bude červená. Nechci žádné stříbrné, zlaté cosi, jen přírodní. Rozhodla jsem se i z toho důvodu, že synek vezme to ručičky vše, co vidí..

    Děkuji za účast a přeji krásný den. Eva

    OdpovědětVymazat
  5. Witam Cię Sarko!
    Podziwiam Twój blog od niedawna i bardzo lubię tutaj zaglądać:-) Moje święta zwykle są biało-złoto-srebrne. Ale w tym roku będą i trochę czerwone:-) Jeśli można, dopisuję się do Twojej zabawy! Pozdrowienia z Polski

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Šárka, aj u nás na Vianoce prevláda červeno-zelená atmosféra. Ďakujem Ti za skvelý blog plný nápadov, inšpirácií, návodov a želám predvianočnú pohodu a radosť z tvorenia :-)
    zuska

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojda Sar,
    u nás tradičně jsou to zelená barva jehličí a sláma v kombinaci s červenou. Naši mají barevnou všehochuť. Jedna kamarádka zlatomodré, další zlatobíločervené. Prostě co člověk (rodina) to jiný styl, někdo ladí tradičně, jiný do moderna..
    Přeji Ti hezký den

    Věrka

    OdpovědětVymazat
  8. Šárko, látky jsou moc pěkné. Je opravdu smutné, že se nedá nic takového sehnat tady :(

    Jé, soutěž o krásné ceny :) U nás budou opět v barvách červená, zlatá, zelená ;)

    Krásný den
    Eva

    OdpovědětVymazat
  9. Tak u nas jako uz minule dva roky cervena s bilou, stribrnou a sklenene pruhlednou! posledni vanoce bez maleho dracete, ktere by potencialne mohlo ohrozit sebe i ozdoby, takze striktne zadny plast, vse pouze sklo nebo prirodnina... tesim se az bude vsude zhasnuto a svitit bude jen stromek a svicky.. a na nas bramborovy salat, ktery delam u nasich s tatou den predem :))

    OdpovědětVymazat
  10. U nás budou Vánoce ve znamení stěhování, proto jsem i upustila od nákupů látek a vyrábění dekorací, ale chtěla jsem je ladit do šedo-červeno-bíla, prostě podle aktuální nabídky v Ikea :-D Krásné korejské látky už jsem obdivovala u Bellet, kdybych měla nějaký ten milión, tak si tu textilku pořídím a začnu vyrábět sama :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Sarko,
    naše Vánoce budou pestrobarevné.
    Letos se mi líbí stříbrná, určitě něco pořídíme.
    Ale miluji i starožitné korálkové ozdoby.A banky z mého dětství( a to jsou právě ty pestré).Takže u nás tedy všehochut.
    Ale už se moc těším!!
    MíšaZ.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Šárko,látečky jsou překrásné a vše o nich napsaly už holky...podle komentářů co čtu,tak všichni ladí do klasiky...já se letos rozhodla udělat změnu...kuchyň bude teda klasika,ale obývák teda hlavně stromeček budu ladit do fialovo-stříbrné...mám malý krásný stromeček v kontejneru a strašně se těším,až bude nazdobený.přeji krásný předadventní čas.Monis

    OdpovědětVymazat
  13. Zdravím Šárko,
    stále sleduji vaše aktuality, jsou pro mne velkou inspirací! Získala jsem další předlohy, jakmile je naskenuji, ihned vám je odešlu mejlíkem. Jinak letos budou Vánoce červeno-zlaté :-)A už se na ně opravdu moc těším. Jinak přeji krásný a klidný advent a ještě klidnější Vánoce.
    Zdraví Jana

    (janalanarova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Šárko!!!
    Tak ze všeho nejdřív pochválím lněné látky,protože jsou moc hezké.Moc mě překvapilo,že je máš až z takové dálky.
    No a co se týká našich vánočních barev,já bych si moc přála všechny dekorace ladit do bílých a stříbrných barev,ale minimálně stromeček bude opět všehochuť,jinak by mě rodinka hnala

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Šárka...nase vianoce budu zlate to bude zakladna farba, potom sa uvidi ci budem kombinovať alebo nie .)

    OdpovědětVymazat
  16. Milá a šikovná Šárko, naše vánoční barvičky jsou letos smetanová,bílá a skořicová, takže by se dalo říct přírodní. To, že si moje velká inspirace jsem ti už psala. Takže teď ti přeji nádherný advent a překrásné a pohodové Vánoce. Renata

    OdpovědětVymazat
  17. Šárko,
    zdravím v předvánočním čase.U nás budou Vánoce v kombinaci zeleného jehličí a červené barvy.
    Měj se moc hezky. Jitka /Jitule6

    OdpovědětVymazat
  18. Dobrý večer,látečky jsou krásné,máte pravdu,textilní průmysl vůbec dostal za poslední doby "na zadek" a je to škoda..My si jezdíme pro inspiraci na Veselý kopec u Hlinska.A jelikož máme taky chaloupku,tak to ladíme spíš po staru.Takže u nás je to kanafas,/český kanafas nikdy nezklame:))/ a barvičky,v každém pokoji jiné..módní trendy neřeším,dám si to, co se nám líbí..a je to toho opravdu hodně:))). Přeji krásný večer Kity

    OdpovědětVymazat
  19. Ahojky Šárinko,

    jako vždy mne nepřestáváš překvapovat.U nás budou Vánoce ve znamení červené a slaměných ozdob....takže taková klasika ....stříbrná mi nesmí do domu.Zdravím a přeji krásný advent...pa MonikaV

    OdpovědětVymazat
  20. Dobrý večer Šárko...látečky jsou překrásnééééééé a je opravdu škoda, že si je u nás nevyrábíme sami a musíme je takto složitě shánět v cizině...zájem by jistě byl!!!!
    Naše barevné vánoční ladění jsem Vám psala...uchvátila mne Vaše kombinace lnu a červené :-)))) Tu červenou mám takovou stálici
    (snad proto, že mám dvě holčičky..hihihih),vloni se zlatou a letos tedy s přírodními tóny a bílou. A z obýváku přes jídelnu nás dovede ta bílá a přírodní i k mojí milované modré v kuchyni :-)))))
    Nevím, zda se i já můžu zůčastnit Vaší blogískové soutěže...nicméně i bez nároku na výhru jsem moc ráda napsala o našem letošním barevném vánočním řádění....krásný večer Venda

    OdpovědětVymazat
  21. Pěkný večer Šárko,

    látky jsou nádherné, velká škoda,
    že se musí vozit až tak z daleka :(

    Dříve jsem milovala staročeské vánoce, tedy stromeček se slaměnými ozdobami, zelenou a červenou...

    Do nového bydlení jsme si před lety ale pořídili i trochu modernější styl vánoční výzdoby ala Ikea,
    a tak u nás kraluje o Vánocích hlavně bílá a trochu červená.

    I když ono je jedno, jaké barvy, hlavní jsou rozzářené dětské oči, kapři ve vaně, vánočka na stole, vůně perníčků, koledy a dobrá nálada a láska :)

    Přeji krásný předadventní čas.

    Monika

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj Šárko,
    naše Vánoce jsou červené, zelené a
    trošku bílé.
    Letos jsem si ušila ozdobičky a je tam také trošku lněné látky.
    Ubrusy, ubrousky a dečky máme bílé.
    Krásné dny
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Šárko - vždycky jsem se snažila mít vánoce v jedné, maximálně v kombinaci dvou barev. Letos, co má opět malé dítě, vytáhnu všechny zásoby a stromeček bude barevný .... ostatní výzdoba v klasice - bílo, zelená,červená.

    OdpovědětVymazat
  24. Milá Šári, moc Tě zdravím nesmírně se těším co krásného vytvoříš z těch úžasných korejských látek - to budou opět skvosty!
    I když se zajímám jaké barevné trendy o vánocích panují, nikdy nepodléhám, vždy volím klasiku, a to bílá a červená :o)
    Děkuji za hru a přeji krásný blížící se adventní čas, Martina

    OdpovědětVymazat
  25. Witaj! Piekne prezenty uszykowalas dla nas licze, ze los sie do mnie umiechnie! Pozdrawiam cieplo

    OdpovědětVymazat
  26. ahojky sar šárinko,

    jako vždy obdivuju tvé novoty, i když poslední dobou toho není tak moc....len se mi zatím s úspěchem daří kupovat v látkách na váhu tu u nás, ovšem většinou koukám po šedé a režné a zatím v poho...

    a vánoce??...každý rok je jiný, loňskou červenobílosmetanovou vystřídá fialkovosmetanová, víceméně v šitých dekoracích, sama jsem na ty barvy zvědava, ale myslím, že pokud budou tak akurát, určitě mě překvapí...

    s pozdravem pherenis a přeju stále šikovné packy na tvé krásy

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj, vzhledem k tomu, že mám obyvák čeveno-bílo-dřevěný, tak zůstanu u těchhle barev - teda stromek bude zelený ;)

    OdpovědětVymazat
  28. Páni, až z Koreje? Ale jsou opravdu krásné!
    Co se týká ladění barviček, vždycky jsme měli kombinaci červené a přírodních slaměných barev. Letos jsme chtěla nějakou změnu, ale zatím čekám na inspiraci. Věřím, že ji na blozích bude dost :o)

    OdpovědětVymazat
  29. Moc zdravím Šárko,
    vánoce u nás budou režná,smetanová doplněné barvou zinkového plechu a zeleně.Příjemnou první adventní neděli Mokopa

    OdpovědětVymazat
  30. Milá Šárko, ty látky jsou moc krásné, těším se, co z nich vyrobíš:)
    Vánoce u nás, to je klasika - červená, bílá, stříbrná. Máme to tak každý rok a zatím jsme neměli potřebu to nijak měnit:)
    Přeji pohodový den. Pavlína

    OdpovědětVymazat
  31. I když láká změna, vždycky zvítězí klasika : smrček, perníčky, slaměné ozdoby, červená jablíčka....
    Už se těším!
    Zdraví Irena

    OdpovědětVymazat
  32. MILÁ ŠÁRKO,LÁTKY JSOU PŘEKRÁSNÉ,MOC RÁDA JSEM SE POKOCHALA TOU NÁDHEROU.
    U NÁS BUDOU VÁNOCE V ČERVENÉ A BÍLÉ BARVIČCE A DOZDOBENÉ BUXUSEM.
    JEŠTĚ JEDNOU DĚKUJI ZA PŘEDLOHU NA HÁČKOVANÉ SRDÍČKO.
    HEZKÝ DEN,LUCKA S.
    (KrausicekL@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  33. Milá Šárko, chodím ti nakukovat na blog pár měsíců a jsem z tvojí práce nadšená, i když to v mnohém není styl našeho bydlení. Ale je to úžasné inspirace a pokoukání. Já mám letos Vánoce hodně bílé, trochu stříbrné a zlaté a lehce šmrnclé do červené a zelené, jen v takových akcentech. Jeden rok jsem měla Vánoce oranžové, ale nebylo to ono. Uvidíme, jak to dopadne letos. Přeji krásný den, Jana

    OdpovědětVymazat
  34. Milá Sar, u nás budou vánoce stejně jako loni a předloni klasické, vůně jehličí, slámové ozdoby, nově ozdoby z včelího vosku, které děti dělali ve škole a moje nové kanafasové (červené) a režné šité.

    OdpovědětVymazat
  35. Milá Šárko,tak u nás jsou vánoce už nějaký ten rok stejné a to bílo-červené,většinou dětské motivy-sněhuláci,domečky,muchomůrky...,dělali jsme s dětma z filcu a pořád se nám to tak líbí:)))
    A moc děkuji za krásný blog,plný nádherných inspirací!!!Radka

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj Šárko, látky jsou krásné, je to smutné, ale tento problém se týká nejen textilního průmyslu...
    Letos jako loni mám představu bílo,stříbno, perleťových vánoc, jiskřivých jako čerstvě napadaný sníh. Jelikož mám malé děti, tak jim dopřeju i klasické stříbrné a perleťové baňky, kromě háčkovaných a vyráběných ozdob. Ale jinak všeobecně mám ráda taky klasiku červená, zelená...příjemný advent přeje Maríí

    OdpovědětVymazat
  37. Milá Šárko, vánoční barvičky u nás budou červená, zelená, bílá. Několik dekorací mám i vyšito a stromeček bude pro malou dcerku barevný z ozdob mého dětství, kouliček, dřevěných figurek a barevných světýlek. Už se moc těším na její rozzářená očka.
    Přeji hezký první adventní víkend.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
  38. Milá Šárko, tak látky jsou nádherné. Jak já říkám, jsem tak trošku látkomaniačka :) a už jsem i přemýšlela, že bych si nechala vytisknout své dekory a pak je třeba i prodávala. Ale to je mega sen, který se mi asi nesplní. No a Vánoce u nás? Ručně vyráběné dekorace v barevném odstínu přírodní béžová- lněná, s červeno-vínovou... v průběhu roku tuto barevnou kombinaci doma nemám a je to pouze barevná kombinace na Vánoce. Jediná tato kombinace barev mi totiž dokáže navodit tu správnou vánoční náladu.... jiné barvy to nedokáží....zvláštní co? Hezký den Martina

    OdpovědětVymazat
  39. Milá Šárko,
    ty látky jsou moc krásné,ale já jsem ještě víc zvědavá,co z nich Tvé přešikovné ruce vytvoří.To se zase uáchuju.:-))
    A vánoce u nás znáš a nejdůležitější je červená.Ta musí být v různých sytých odstínech od sytě červené přes rudou až po vínovou.
    Ale to nejd§ležitější je,ať jsou vánoční svátky v kruhu rodiny a plné pohody.
    Krásný advent.
    Karkulka

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj Šárko, látky jsou úžasné a musím se přidat k Helče ... je to škoda že u nás se už skoro nic nevyrábí.
    U nás bude letos převládat červená, zelená a bílá ale stromeček bude opět na Lukáškovi, takže tam .... kdo ví.
    krásný den Věrka

    OdpovědětVymazat
  41. Milá Šárko,Vaše stránečky jsou pro mě oázou klidu a zastavení se v čase.Vzpomenu si na dobu mojí babičky,na její klid ve tváři,v duši.Vánoce budou u nás jako každý rok ve znamení přírodnin,na stromečku budou slaměnky,perníčky,červené mašličky a sem tam dřevěná hračka.Adventní věnec bude tentokrát ve znamení kovového červeného svícnu,kde mám bílé svíce.Nesmí chybět dřevěný koník.Přeji Vám krásné prožití adventu a to v pohodě,klidu ,soudržnosti.Lentil

    OdpovědětVymazat
  42. Ahoj Šárynko...
    takže i já se přidám k tématu ladění letošních vánoc..:-)))
    Moje letošní vánoce budou kouzelné!! Vím to.. protože už tím, že jsem potkala tak úžasné lidičky, jako jsi ty.. mi dalo mnoho inspirace.. A proto budou laděny nejen Sár, Medvídkem, Zikou, ale i režnou látkou a mými srdíčky, které mě moc těší !!! A barva?? samozřejmě červená, režná a kanafásek...
    Evikahu

    OdpovědětVymazat
  43. Ahoj Šárko, u nás to bodou tradičně červeno-bílé Vánoce a spousta sobů.
    Přeji krásné dny
    Iva

    OdpovědětVymazat
  44. Ahoj Šárko, naše vánoce letos nejspíš budou leskle pestrobarevné a docela se na všechno to blýskání těším. Poslední dva roky jsem si prosadila krásné přírodní zdobení - sušené plátky pomerance, jablíček, celá skořice s čevenou mašlí, oříšky s bílou mašlí ... nádhera, ale bez lesku.
    Využívám příspěvku také k poděkování za krásné stránky a spoustu skvělých nápadů. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  45. Ahoj Šári.U nás také převládají barvičky červená,zelená a bílá.Jedny Vánoce jsem ladila do oranžové a to bylo také fajn.Jedinou barvu kterou bych si nevybrala je modrá.Působí studeným dojmem.Děkujeme,že na nás v tak na čas náročný čas myslíš.Měj se krásně.Lena

    OdpovědětVymazat
  46. Milá Šárko, přeji krásnou první adventní neděli. Na Vánoce se moc těším, mám je buď sněhobíle háčkované s červenými mašličkami a nebo jsem si ze slámy napletla ozdůbky a ty mám také s červenými mašličkami. Ale poslední dobou vedou ty háčkované sněho bílé.
    Látky jsou krásné a připomínají mi moje dětství...
    Měj se hezky, Tobě i rodině hlavně zdraví,lásku a pohodu. Olga

    OdpovědětVymazat
  47. Milá Šárko, nejprve bych moc ráda poděkovala za skvělý časopis, který je pro mne velkou inspirací. Blog je také kouzelný, objevila jsem ho nedávno, a musím se několikrát týdně vracet:-)

    A k vánocům - letos jsou děti konečně přístupné bavit se o barevném ladění, a netrvají na pouťové pestrobarevnosti. Takže já miluji oranžovou a zelenou, děti červenou a zelenou, proto budou letos naše vánoce zelené, s tóny přírodními, a akcentem oranžovým.

    OdpovědětVymazat
  48. Milá Šárko, v prvé řadě chci popřát klidnou, ničím nerušenou 1. adventní neděli, tady u nás začalo lehce sněžit, takže je to opravdu zcela vánoční atmosféra, a už jsem také rozsvítila velkou vánoční hvězdu v okně. letos jsem se nechala barevně inspirovat mou letní cestou po Norsku - ač je to země v zimě hodně drsná, na každém rohu jsou vidět zářivé barvy žlutých, modrých a červených domků. A tak jsem si řekla, že do té naší malé zemičky vnesu také trochu té letní barevné hravosti, která pomůže zdolávat to ranní vstávání a odpolední špacírky za tmy. A opravdu to funguje - dobrý nálada vládne všude :) krásný večer. Nora

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...