19. února 2010

Transfer-Folien

Moje nová hračka:)))). Možná to také znáte, nedodělky přímo křičí po dodělání, já nevidím, neslyším:))) a pouštím se do dalšího tvoření. V tomhle jsem tedy mistr, mistr rozdělaných věcí!!! Jenže poručte si, když se vám do rukou dostane taková hračka jako je tansférový papír. Přece nepoběžím doplétat polštář.....to opravdu nejde:)))). Nakoupila jsem obyčejné bavlněné stuhy, keprovky (stojí pár kaček) a můžete tisknout cokoliv, text, malý obrázek, třeba barevně, na Vánoce stuhy budou super.....fantazii se meze nekladou:)))).
Malá ukázka, co jsem zatím stihla natisknout, ještě chci staré písmo z dopisů a pohlednic, velmi se mi líbí recept natisknutý na utěrce.

Mini polštářek, který jsem naplnila levandulkou, v létě si nasuším mátu a mateřídoušku a budu plnit polštářky svými bylinkami.


Věnec jsem nakonec natiskla i veliký, bude z něj polštář. Natištěno na lněnou látku.



A věnečkový polštář bude krásně ladit s bylinkovým polštářem, který jsem vloni vyšívala:)))).




A to nejdůležitější, jak na to? Objednala jsem si transférový papír tady http://www.rayfilm.cz/cs/produkty-sluzby/print-self/ ......tímto děkuji kamarádce Rosie za tip....děkuji:))).
Vyberte si obrázek nebo napište text, vytiskněte si to na transfer papír. Důležité!!!!! Než dáte tisknout, musíte ve vaší tiskárně nastavit zrcadlový obraz!!! Po vytisknutí najděte rovnou pevnou podložku.....já použila vál na těsto:)))).....položte látku a přiložte papír. Žehličku nastavte na nejvyšší teplotu bez napařování a obrázek přežehlete, hodně tlačte do žehličky. Pak opatrně sloupněte papír a je hotovo. Nakonec se obrázek po vychladnutí fixuje znovu přežehlením přes pečící papír nebo obyčejný papír. Návod je přiložen v balení.
Samozřejmě výsledek není až tak dokonalý jako z profi kopírovacích center, ale pro domácí použití stačí, jsem s tím spokojená, i když při bližším prohlížení je vidět zbytek lepidla.
Takže tvoření zdar!!!!

Krásný víkend všem. Šárka





23 komentářů:

  1. No to je super!!! Už dlouho jsem si lámala hlavu, jak "přenést" na látku nějaký nápis...Děkuji za úžasný tip Šárko! Určitě vyzkouším:-)
    Přeju báječný víkend!
    Vianne

    OdpovědětVymazat
  2. Vianne, děkuji:)))) a jsem moooooc ráda, že se tip hodí!!!! Mezi námi...je to fakt super!!! Nekonečné možnosti:))).

    Tobě taky krásný víkend. Šárka

    OdpovědětVymazat
  3. Vau... to je super Šárko, je to krásné a vypadá to, že i jednoduché. Jenom mě zajímá otázka, když se to vypere, i když třeba v ruce, jestli obrázek vydrží?

    Jako nápad je to hodně originální.

    Krásný den a víkend. Eva

    OdpovědětVymazat
  4. Evi, děkuji:))), v návodu píšou šetrné praní do 40st., vlastně tenhle transfer papír propagují jako nažehlovací fólii na tričko, takže by obrázek měl něco vydržet. Prát jsem nezkoušela.

    I Tobě pěkný víkend. Šárka

    OdpovědětVymazat
  5. Šári,na co Ty nepříjdeš???Díky za tip.Krásný víkend,Flo

    OdpovědětVymazat
  6. Sar, už nějakou dobu jsem se pídila po tomhle papíru, ale částky za něj se mi záli šílené...vidím, že selky jsou Sherlockové :o)), naše blogy tedy budou plné krásy...Moc děkuju a přeju krásný víkend

    OdpovědětVymazat
  7. to je bomba.... moc se mi to líbí!!!Díky za tip...krásný den M.

    OdpovědětVymazat
  8. Opět jsi nezklamala!Nádherné,čisté,jemné a voní to (přes obrazovku) levandulí.
    U minulého příspěvku jsem se (s laskavým dovolením) inspirovala a vyrobila jsem zajíčka.Z kytičkové látky.Není tak pěkný,jako tvůj,ale jako prvovýrobek,¨po docela dlouhé pauze,kdy jsem netvořila nic,celkem ujde.Moc proto ještě jednou děkuji za krásné stránky!
    Budí ve mně chut začít a opět se do něčeho pustit...
    Krásný víkend
    Míša Z.

    OdpovědětVymazat
  9. Šárko, krása veliká!!! Ta kombinace vyšívaných bylinek a věnečku, to teda je špica!!!
    Já ten papír marně sháním po obchodech už od před vánoc, nechtělo se mi platit poštovné......a díky za podrobný návod, možná by mě nenapadlo tisknout zrcadlově.
    :-))
    Dana

    OdpovědětVymazat
  10. Šári, i já se přidávám k pochvalám a obdivu a zároveň i poděkováním za návod, který je "po lopatě" :) .
    Pěkné další dny!
    Marionneta

    OdpovědětVymazat
  11. Milá Šárko,taká se přidávam k obdivu je to všechno moc krásné !!
    Líbí se mě všechny tvé práce ale tohle je užasné!! Je skvělé ,že ses podělila o nápad i návod!!
    Přeji ti moc krásný víkend a těším se co bude příště
    Fleurette

    OdpovědětVymazat
  12. Šárko, to je skvělé! Už dlouho jsem po něčem takovém pokukovala :) Děkuji moc za tip ... určitě v budoucnu vyzkouším ;)

    Krásný víkend

    Eva

    OdpovědětVymazat
  13. Šárko,
    opět jsi nezklamala,nádhera!!!
    Hezký víkend. Jitka

    OdpovědětVymazat
  14. Šárko...a já si lámala hlavu, kde jsi vzala na tom ptáčkovi tu ceduličku sar...a super je, že jsi se o to se všema podělila. Možná to jednou taky vyzkouším. Díky a i toběpřeji hezký víkend. Olga

    OdpovědětVymazat
  15. Děkuji, mooooc všem děkuji:)))). A jsem opravdu šťastná, že se Vám to líbí, že jsem Vás inspirovala a že se odkaz hodí :))). Ráda se podělím!!!

    Mokopko, máš pravdu, také jsem hledala a ceny byly neskutečné.

    Míšo, hurá!!! Zajíček vlastní rukou tvořený udělá mnoho radosti a že není dokonalý? Kdo z nás je?!
    Ať se Ti daří!!

    Pěkný večer. Šárka

    OdpovědětVymazat
  16. Sarka, to je aky dobry napad? :) verim ze teraz nic ine nerobis ako tlacis, zehlis a tesis sa zo super veciciek...musim uznat ze tento napad sa mi velmi paci, dik :)

    OdpovědětVymazat
  17. Zuzanko, děkuji:))), jj tisknu a tisknu....
    Pěkný víkend. Šárka

    OdpovědětVymazat
  18. Tak to je naozaj super tip! Pridávam sa k ostatým a ďakujem za to, že si sa ochotne podelila o návod. Možno len pre menej chápavých - ako sa dá nastaviť zrkadlový obraz pri tlači? A idme zháňať ten papier...:oD

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Šárinko,
    no teda, dokud nevyzkouším, neuvěřím!:-D Už je mi jasné, čím ta Vale z Itálie na všechno tiskne! U nás v práci děláme potisky na trička, ale buď že okolo tisku musí být okraj v barvě trička, nebo musí být obrázek vyřezaný, což moc nejde na drobné věci. Samozřejmě, že si už sto let plánuju, co všechno si nechám potisknout, a jak to mám přímo pod nosem, tak nejsem schopná:-/. Překvapuje mě, že jdou tisknout i takhle jemné motivy, tak to musím opravdu prozkoumat!
    A samozřejmě, vybrala jsi motivy krásné a už se těším na výsledky, ať vše dokončíš a máš dost času, jsem naprosto stejná:-D

    OdpovědětVymazat
  20. Iris, zrcadlový obraz....klikneš na soubor, tam je "nastavení tiskárny", klikneš na "vlastnosti", rozvržení stránky, zrcadlový obraz.

    Sharko, děkuji, musím říct, že jsem byla také mile překvapena:))), na světlou látku super, nemám vyzkoušeno na tmavý textil, já si bohužel vzala jen na světlý. Časem určitě dokoupím i ten druhý papír. Budu se těšit na Tvoje tisky, máš výhodu, že jsi u zdroje:)))).

    Hezký den. Šárka

    OdpovědětVymazat
  21. Šárko,
    děkuji mockrát za úžasný tip. O této metodě jsem věděla, jenže jsem myslela, že papíry vyráví pouze značkové, které stojí 300,-kč a to s emi nechtělo dát. Tvůj tip je dokonalý, stejně jako výsledek. Obdivuji také ručně vyšívaný polštářek s bylinkami. je úžasný. krásný večer, nora

    OdpovědětVymazat
  22. dobrý den máte to všechno moc krásné jen mi prosím napiště kde sehnat šablonu na ten kruh a v něm CLV - děkuji - nemůžu sehnat nikde na netu. radka75egi@seznam.cz děkuji

    OdpovědětVymazat
  23. dobrý večer.chválim nápad :-)) a zároven sa chcem opýtať,že či po zažehlení na látku zostáva jeho tenká fólia s obrázkom na látke,alebo sa otlačí iba písmo-obrázok.díky,lenka

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...